Sankarien Matka

keskiviikkona, syyskuuta 24, 2003

Uuden Glorantha-kampanjan alku

Aloitan uuden Glorantha-kampanjan uusilla säännöilla pelattuna ja uusilla kujeilla varustettuna. Tämä blogi käsittelee sitä.

Peli tulee olemaan perinteisen orlanthi klaanin miljööseen sijoittuva kampanja. Orlantheja voisi verrata meidän maailmamme viikinkeihin, keltteihin tai suomalaisiin.

Sartar, joka on kampanjan tapahtumien alustana, on miehitetty useita vuosia sitten, mutta vastarinta kytee pinnan alla. Kampanjan ideana on se, että hahmot nousisivat klaaninsa ja/tai heimonsa sankareiksi ja pääsisiv&aumlt ennen pitkää vaikuttamaan koko maailman kohtaloon.

Pelin on tarkoitus kuvata klaanin elämää realistisesti, mutta pelin ei ole tarkoitus olla simulationistinen ihmissuhteiden / yhteisön kuvauksen ulkopuolella. Pyrin käyttämään HeroQuestin sääntöjen suomia tarinankerronnallisia mahdollisuuksia parhaani mukaan hyväksi.

Pelaajilta en vaadi aikaisempaa tuntemusta säännöistä enkä maailmasta. Kuitenkin osa on jo valmiiksi tutustunut pelin tai sen edeltäjän Hero Warssin sääntöihin. Glorantha on myös kaikille pelaajille tuttu. Hain pelaajia CRYO:n, paikallisen roolipeliseuran kautta ja peliin on tähän mennessä ilmoittautunutkin 4 pelaajaa. Vielä mahtuu mukaan. :)

Ensimmäinen pelikerta on tämän viikon torstaina. Pelikerran ohjelmassa on sopia ensin kaikki peliä häiritsevät yksityiskohdat alta pois, kuten seuraavat pelikerrat jne., luoda hahmojen klaani ja hahmot itse. Klaani on hahmojen menneisyys ja sen luomisen yhteydessä pelaajat saavat tarvittavan pohjan siihen kuuluvuuden tunteen synnytämiseen. Hahmot taas ovat osa yhteisöään, joten heidän luomisensa yhteisön jälkeen luonnollista.

Toivon, että kaikki sujuu hyvin.