Sankarien Matka

tiistaina, marraskuuta 04, 2003

Vaimonhaussa

Tulen vuodenaika, epäjärjestyksen viikko, savipäivä, 1619

Kesä saapui Vaeltavan Ketun klaanin maille ja niin alkoi kesä kukkimaan myös uunituoreen asetaanimme Turakin rinnassa. Hän päätti hankkia itselleen vaimon. Vaimojanhan tavattiin hakea Barlamanin klaanista. Siispä Turak puki haarniskan niskaansa ja aseen vyölleen ja lähti hevosellaan ratsastamaan kohti Barlamanien maita. Matkalla hän kohtasi Gownarin ja Ostlanin. Gownar oli harjoituttamassa kylän nuoria miehiä sotimisen jalossa taidossa ja Ostlan rentoutui metsän siimeksessä. Ostlan oli naistenmiehiä itsekki, joten hän lähti mukaan vaimonhakuretkelle. Gownaria Turak ei edes kysynyt mukaan.

Kun sankarimme saapuivat Barlamanien maille, heidät ohjattiin ystävällisesti Barlamanien päällikön tykönä näytillä. Tämä tilaisuus oli nopeasti ohi ja Ostlan pääsikin heti tunnustelemaan tilannetta kentällä. He keskustelivat Turakin kanssa siitä minkälaista vaimoa hän oli etsimässä. Pian kävi ilmi, että Turakille kelpaisi vain parhaat. Ostlan opasti hänet siis Erissa Barlaa kosimaan. Erissa oli kaksikymmenkesäinen, kaunis ja lupaava Ernalda Kuningattaren palvoja. Hän etsisi luultavasti korkeassa asemassa olevaa aviomiestä itselleen.

Heti Barlan suvun tiluksille saavuttuaan ystävykset huomasivat, etteivät todellakaan oleet ainoat paikalla. Turak huomasi, että hänen täytyisi kilpailla ainakin kolmen muun kosijan kanssa ja nämä olivat olleet paikalla jo pidemmän aikaa. Brand oli Issariessin palvoja oikein isosta kaupungista, Jonstownista, asti. Hän yritti heti miten haastella vastustajia sormikoukkumatseihin. Rendal oli varakas nuori maanviljelijä rikkaasta suvusta. Hän väitti, ettei muilla ollut jakoja häntä vastaan koska hän tiesi, että naiset arvostavat eniten niitä, jotka tuovat leivän taloon. Tähän kolmas mies, Erron, vastasi rehvakkaasti, että kolme muuta ei tiennyt mitään naisten tyydyttämisestä, josta hän sen sijaa tiesi hyvinkin paljon, koska palvoi Niskis Rakastajaa!

Sillävälin, kun kilpakosijat kävivät ystävällistä nokkapokkaa keskenään, niin Ostlan kartoitti tilannetta pitkätalon sisällä. Kävi ilmi, että talossa oli muitakin saatavilla olevia naisia. Ostlan sai myös selville monia pieniä tiedonmurusia siitä, mitä eri morsiammet kaipasivat. Lisäksi hän teki lähempää tuttavuutta erääseen leskeen, joka asui talossa. Aterian jälkeen Erissan isä julisti, että kaikki kosijat saivat tilaisuuden todistaa miehekkyytensä läheisen kukkulan laella kohtapuolin. Ostlan huomasi, että Brend yritti salaa livahtaa kahdestaan puhumaan Erissan kanssa. Kaverukset tulivat heti väliin ja estivät Brendin kenkkuilut.

Erissan isän vaatima koitos osoittautui kyntökisaksi. Turak oli hieman poissa elementistään. Kyntökisassa parhaiten pärjäsi yllättäen Erron. Turak lähti takaisin kotia kohti aikeissaan tuoda Erissalle lahja, joka lämmittäisi tämän sydämmen. Turak köyhtyi huomattavasti, mutta hänen lahjansa oli hieno. Erissa oli tällävälin tykästynyt kuitenkiin Erroniin pahemman kerran ja hän vain kiitti kohteliaasti. Turak ansaitsi kuitenkin mainetta anteliaisuudellaan.

Sillävälin Gownar tutki kotikylässä huhuja broista. Hänen vaimonsa oli tiennyt kertoa hänelle, että eräässä Märän Sammakon kylän tilassa olisi syntynyt broo. Gownar kävi tutkimassa vanhan painikaverinsa Oerikin lehmät, muttei löytänyt mitään sen kummempaa.

Lopulta ystävykset olivat kaikki koolla Gownarin talossa. He söivät soppaa ja puhelivat lähipäivien tapahtumista. Oveen koputettiin ja sisään astui kutsusta sateenpieksämä mies huonokuntoisissa vaatteissa. Mies esittäytyi Arka-Giliksi. Gownar oli oikein hyvä isäntä ja tarjosi miehelle soppaa. Hän pyysi lupaa jäädä vieraaksi vähäksi aikaa. Keskustelun kuluessa Ostlan alkoi kuitenkin epäilemään miestä. Hän käyttäytyi kovin oudosti. Kävi ilmi, että mies oli lunareita paossa, koska oli nolannut keisarillisen armeijan upseerin oikein pahemman kerran. Juttuun liittyi jotenkin kypärällinen täynnä lantaa. =)

Kaverukset päättelivät, että Arka-Gilin täytyi olla eurmali! Gownar oli edelleen hyvää isäntää, mutta kun he päättivät viedä miehen päällikölle näytille, niin Arga-Gil pillastui. Turak jahtasi häntä takaa Gownarin mökissä ja siinä sivussa kärsivät niin astiat, kuin huonekalutkin. Lopulta Gil suostui seuraamaan sankareita.

Päällikkö päätti Arka-Gilin asian kuultuaa, ettei klaani kaivannut ylimääräisiä hankaluuksia ja passitti sankarimme saattamaan Gilin ulos klaanin mailta.