Sankarien Matka

tiistaina, marraskuuta 25, 2003

Vingkot opettaa darahappalaiset tavoille

Maan vuodenaika, liikkeen viikko, jumalpäivä, 1619

Valmistelut oli tehty, myytit oli moneen kertaan kerrottu, parhaat uhrilahjat oli tuotu paikalle. Suuri osa klaanista kerääntyi harjun laelle suorittamaan riittiä, jossa Vingkot opettaa darahappalaiset tavoille. Gownarin oli määrä matkata jumalulottuvuuteen Vingkotin roolissa. Mukaansa hän ottaisi uskollisen asetaaninsa Hu:n, sekä metsästäjänsä ja polunlöytäjänsä Murnin ja Alusarin. Alusarin osassa oli oleva Gownarin sukulaismies Yendaran. Riitin huippukohdassa harjun laella alkoi tuulla oikein kunnolla. Gownar, Turak, Ostlan ja Yendaran kohosivat tuulen voimasta korkealle ilmaan. He alkoivat lentää viilettää kohti Kero Fin -vuorta. Matkalla he näkivät ihmeellisiä näkyjä ja sanoinkuvaamatonta kauneutta.

Vihdoin he saapuivat Vingkotin tilalle. Siinä missä oli aikaisemmin ollut Gownar, oli nyt Vingkot. Hän oli palaamassa metsältä ja hänellä oli mukanaan asetaaninsa Hu, metsästäjänsä Murni ja polunlöytäjänsä Alusar. Mukanaan he raahasivat maanjäristelijän raatoa. Se oli hyvä saalis. Kaikki ei kuitenkaan ollut hyvin. Vingkotin vaimo juoksi miestään vastaan ja kertoi hälle itkuisena kauheista uutisista. Tuliheimo oli käynyt ryöstöretkellä Myrskyheimon pohjoisilla mailla. He olivat tehneet katalia murhia ja ryöstelleet rajan lähellä sijaitsevia tiloja. Tästähän Vingkot suutahti. Hän otti parhaat taaninsa mukaan ja suuntasi kostoretkelle.

Alusar vei taitavana polunlöytäjänä seurueen Tuliheimon rajalle. Siellä he kohtasivat Tähtisotilaat. Vingkot meinasi antaa tähtisotilaille turpaan, mutta Murni puhui hänelle järkeä. Tähtisotilaat päästivät heidät hölmistyneinä rajan taakse. Tuliheimon mailla seurua näki kuinka Tuliheimon normaali kansa kärsi herrojensa ikeen alla. Vihdoin he saapuivat Kultaisen Kaupungin porteille. Niitä vartijoivat miehet loukkasivat Vingkotin ylpeyttä ja siitä tilanteesta kehkeytyi tappelu. Onneksi Vingkotilla oli roisi asetaaninsa mukanaan, sillä tämä leikkasi heidän nokilleen hyppivät vahdit maahan.

Vihdoin Vingkot pääsi perille Tyrannin palatsiin. Tyranni istui siellä valtaistuimellaan ja Vingkot haastoi tämän kisaamaan siitä, kumman heimo oli paras. Tyranni suostui, mutta sankarit ihmettelivät kuka oli tämä Tyrannin takana neuvoja antamassa seisova Punainen Nainen? Sankarit tiesivät, että Tyranni oli tunnettu uhkapeluri, mutta ensimmäistä haastetta he eivät olisi osanneet odottaa. Tyranni haastoi sankarit kilpikähmään! Myrskyheimo selvisi haasteesta vaivatta, tosin haastetta seuraavat tuliheimolaiset mylvivät närkästyneinä, sillä Myrskyheimon taktiikat olivat heidän mielestään hyvin epäurheilijamaisia. Murni kävi vastustajiensa kimppuun halvaannuttavalla puremallaan, Vingkot kutsui tuulet apuunsa ja muutenkin heidän taktiikkansa olivat katsojain mielestä halpamaisia. Kuitenkin he toimivat sääntöjen puitteissa, joten Tyrannin oli tunnustettava tappionsa.

Seuraavaksi Vingkot haastoi Tyrannin maastoratsastuskilpailuun Alusarin neuvosta. Palatsin takana oli erittäin vaikeaa maastoa ja siellä kisa järjestettiin. Hu ratsasti Myrskyheimon puolesta ja häntä vastaan kävi Tuliheimon lähetti, joka sipsutteli hevosensa kanssa lähtölinjalle. Yinkinin pojat olivat jo valmiiksi käyneet tutkimassa maastoa ja he tiesivät parhaan reitin maaston läpi. Kisa oli tiukka, mutta Hu vei voiton.

Lopuksi Tyranni haastoi Vingkotim magiassa ja näytti hänelle mahtavan olemisen magiansa. Vingkotin seurue tunsi henkensä salpautuvan ja Tyranni tuntui olevan koko maailman keskipiste. Tähän Vingkot vastasi kuitenkin omalla Tulemisen magiallaan ja vapautti itsensä ja ystävänsä Tyrannin vallasta. Näin hän todisti, että pelkällä olemisella ilman hyvettö ei ollut enää paikkaa maailmassa. Tyranni tunnusti tappionsa, mutta käski kuitenkin lopuksi Vingkotia painumaan pois mailtaan ja sanoi samalla, että vastaisuudessa hän voisi kutsua heitä darahappalaisiksi. Tästäkös Vingkot suuttui.

Seurue taisteli tiensä ulos palatsista sotasaaliinsa kanssa. Matkalla he kohtasivat Porttivahdit, mutta nämä juoksivat karkuun. Rajalla he näkivät edelleet tähtisotilaat vartiossa. Pienen kiertelyn ja kaartelun jälkeen Alusar löysi tien heidän ohitseen, joten he luikkivat takaisin kotiin.

Vingkot ja kumppanit otettiin kotona vastaan heidän kunniakseen järjestetyillä kesteillä. Vingkot jakoi sotasaalistaan heimolleen. Hän palkitsi Alusarin kultaisella kaulaketjulla ja antoi Vakaan Keihään oman klaaninsa perintökalleudeksi. Kestit kestivät pitkään yöhön ja herätessään sankarit huomasivat olevansa takaisin Korkiatilan läheisillä harjuilla. Ympärillään he näkivät ihmisiä, jotka he tunnistivat edellisillan kesteiltä. Kaikki he muistivat mitä oli tapahtunut.

Näin Vingkot opetti darahappalaiset tavoille!